Gode nyheder vedr. DamEttan & Dame 2

Af Henrik Thomsen

Hvorfor DamEttan?

Den europæiske turnering for kvinder er blevet lukket.Den danske turnering med få hold og kun enkelte højdepunkter ville ikke kunne udvikle vores spillere tilstrækeligt, siger trænerteamet I Hvidovre.Trænere og holdledere søgte derfor muligheder over på den anden side af sundet. Og det faldt heldigvis ud således at Hvidovre kunne deltage I den næstbedste række DamEttan.

I DamEttan spiller de om kvalifikation til oprykningsspil, om at komme op I Riksserien. Sidste år rykkede HV71 op fra DamEttan syd til Riksserien. Hvidovre kan ikke rykke op, men de kan få gode kampe mod hold der vil spille alle 3×20 min. Og det er netop et af de elementer i spillet som kan flytte spillerne i deres udvikling, at bundniveauet bliver løftet, siger Carsten og Rene.

Karlskrona og Göteborg HC har en målsætning om at komme I Riksserien. Göteborg HC med den største satsning. De er Sveriges første rene pige/dame klub og har på kort tid fået et meget stærkt mandskab med udenlandske profiler. Linkoping de svenske mestre har et hold I Riksserien og det er således deres udviklingshold der spiller i DamEttan, de kan trække på u18 profilerne som må spille i begge rækker. Hovås også et Gøteborg hold, er det svageste hold i serien.

Op til denne sæson sagde Hvidovre farvel til profilen Joshefine Persson. Joshefine spiller I AIK og gør det godt – det er endnu et skulderklap til Dansk Kvinde Ishockey. Julie Gregersen der sammen med Persson var en del af Hvidovres stærke offensive i sidste sæson, har kun haft begrænset tid til træning og kampe pga. uddannelse. Umiddelbart en svækkelse af holdet, men de resterende erfrane og unge spiller på holdet har taget udfordringen op, og fandt hurtigt et godt samarbejde med nytilkommende Michelle Weiis.

Hvidovres damer er kommet rigtigt godt fra start i DamEttan syd med 4 kampe og 4 sejre, heraf en hjemme og udebanesejr over Göteborg HC, som på forhånd var tippet til det stærkeste hold i serien. Så det er med rette at Hvidovres spillere føler sig rigtigt godt på vej i denne sæson, hvor hovedmålet er at genvinde det danske mesterskab, og kampene i DamEttan er et af delmålene til at lykkes.

Fra modstanderne er der ros og det tager Hvidovre spillerne gerne imod.

Fra trænerblokken I Göteborg HC lyder:

Vi kan konstatera att Hvidovre spelar en smart ishockey. Det märks att spelarna är vana att spela internationella matcher. De är konsekventa i sin spelidé och spelar enkelt och snabbt. När vi har pucken ligger de snabbt på puckföraren, hakar, går på kropp precis på gränsen för det tillåtna. De håller ihop laget i anfall, försvar och när de har puck är de konsekventa, åker i full fart håller i pucken gör ”Ryssvängar” i anfallszonen och söker pass på bortre stolpen eller andra- , tredjevåg. Hvidovre skapade hela tiden farligheter och de går alltid på mål med svåra skott på målet.

Status 1/3 del inde i sæsonen er der ved at tegne sig et godt fundament på holdet og både spillere og trænere har fundet en glæde i hverdagen. Holdet vokser fra kamp til kamp. Det smitter af på træningsbanen, hvor gejst og tempo er kommet i højsædet. Hvidovre er godt igang med at sætte en ny standart i Danmark for kvinde og pige hockeyen.

Og det er ikke kun på 1. Holdet at det rør sig I Hvidovre.

I erkendelse af at der skal flere spiller til at udvikle de bedste, etablerede Hvidovre med et par erfarne ishockey kvinder i styrregruppen et dame 2 hold I denne sæson. Og det er gået over al forventning. Der er pt. medio November kommet 24 nye spillere til, nogle med ishockey erfaring og nogle blot med lyst til at prøve denne fantastiske sport. Samtidig får vores unge spillere op til U15, mulighed for at få en god introduction til senior kvinde hockeyen. Holdbilledet fra tirsdag aften viser det fantastiske fremmøde og lysten hos pigern/kvinderne til at prøve kræfter med ishockeyen. Det er bare fedt med al den glæde og gå på mod, siger Lise Gregersen fra styregruppen.

dame2

Print Friendly, PDF & Email

TAK TIL VORES SPONSORER