Tips og råd

Nybegynder: De helt nye spillere starter som regel ved at støtte sig til et stativ.

Lidt erfaren: Når spillerne har sluppet stativet, begynder de som regel at få hel del motivation og selvtillid. De skal lære at rejse sig når de falder og der trænes skjøteløb i al almindelighed.

Erfaren: Træningen af denne aldersgruppe vil som regel bestå af konkret skøjteteknisk træning og en stor del leg. Det er vigtigt at børnene synes det er sjovt at træne, så interessen og motivationen ikke forsvinder. For de mest erfarne spillere slutter træningen tit med en “hurtig kamp”.

Store børn: Det er ikke for sent at starte, selvom du er en stor pige eller dreng. Du vil altid starte med os på begynderholdet, hvorefter du vil blive sluset op på det hold som du aldermæssigt hører til. Det er altid træneren som afgør hvornår du er parat til at flytte op på andet niveau.

Mødetid:

Kom i god tid til træning – 30-45 minuter før træningen starter. Det tager en del tid at få alt det nødvendige udstyr på. Ud på isen er alle koncentreret, så dagens røverhistorier fra børnehaven og skolen skal fortælles i omklædningsrummet.

Omklædningsrummet er i det hele taget stedet hvor venskaberne opstår og giver børnene et godt sammenhold. Man skal huske på, at børnene kommer måske til at gå sammen på hold i mange mange år fremover.

Is sæsonen starter i midten af august og slutter i starten af april. På ældre hold er der typisk en sommertræning s.s. rullehockey eller floorball så spillerne bevarer kammeratskab og sammenhold.

Løvecups:

U7 deltager ikke i en turnering, men spiller i stedet løvecups. Løvecups er en miniturnering, der som regel afholdes oven en halv dag. Alle klubber er forpligtet til at afholde en løvecup.

Til løvecups bliver banen delt op så børnene spiller på ½ bane. Hvert hold spiller 2-3 kamp i løbet af dagen. Hver kamp varer 2×12 minuter.

Kontigent:

Du kan læse mere om kontingentsatser her

Generelt:

Ishockey kræver også en hel del af forældrene. Børnene har brug for hjælp ved at tage udstyr på, og forældrenes tilstedeværelse er meget vigtig i de første år. Alle som har prøvet at stå på skøjter kan huske, hvor svært det var i starten. Opbakning fra forældrene og rosende ord er alt afgørende om barnet får den selvtillid og vilje som der kræves for at blive en god ishockeyspiller

Der er også mange praktiske gøremål som forældrene må deles om. Julefester og andre arrangementer arrangeres også af forældrene. Vi bestemmer selv hvor ambitiøse vi ønsker at være, men jo større opbakning der er fra forældrene omkring holdet, jo sjovere bliver det for os alle sammen.