Strukturændringer i Hvidovre Ishockey Klub

Hvidovre Ishockey Klub ansætter Jesper Andersen som træner for 1. divisionsholdet og benytter desuden Olaf Ellers afgang til at strømline den sportslige organisation i klubben.

Vi har gennem de sidste par år arbejdet stenhårdt på at gennemføre en ændring i den måde vi træner på i klubben, siger formand Jesper Bønløkke. Vi har blandt andet skruet op for træningsmængden og ikke mindst intensiteten i træningen. Vi tror på, at jo mere og jo bedre man træner, jo bedre bliver man. Vores målsætning er at udvikle de bedst trænede ishockeyspillere i Danmark. Vi er kommet et langt stykke vej i forhold til at opbygge den træningskultur i klubben og resultaterne er ikke udeblevet. Således er Hvidovre gennem de sidste par år stille og roligt kravlet opad på den ”nationale rangstige”, og på ungdomsniveau er HvIK placeret i top 4 overall, når man sammenligner placeringer fra Danmarksmesterskaberne fra U13 til U20. Derudover er vi igen Danmarksmestre i damerækken.

Målet med den omstrukturering, som vi nu foretager, er blandt andet at bygge bro mellem ungdomsafdelingen og 1. divisionsholdet. “Vi tror på, at fundamentet for et kommende elitehold i Hvidovre er spillere af egen avl” udtaler Henrik Sørensen, som er adm. leder for 1. divisionsholdet. Der er derfor super vigtigt for os, at klubben tænker langsigtet og sørger for, at de spillere, som kommer gennem systemet – fra ungdomsafdelingen og videre til 1. divisionsholdet og senere eliteholdet er spillere med den rette ballast.

Eliteudviklingschef Jesper Andersen fortsætter: “Det er vores fornemmeste opgave at skabe rammerne, så vores udøverne har mulighed for at indfri deres drømme. Hvis man som udøver har en drøm om at spille ishockey på allerhøjeste niveau, bliver man hjulpet rigtig godt på vej, når man allerede i en tidlig alder har fået nogen gode træningsvaner dybt ind under huden”. Det er vi lykkedes godt med i HvIK gennem de seneste par år. Min opgave som divisionstræner bliver nu at skabe samme træningskultur på seniorholdet, som den vi har haft stor succes med i ungdomsafdelingen. Vi skal bygge et hold op omkring spillere, der har ambitioner om at spille ishockey på eliteniveau, og som samtidig forstår, at det er træningsindsatsen i hverdagen, der gør den store forskel.

Den sportslige ledelse i klubben varetages fremover af Jesper Andersen og Bjarke Glashoff. Jesper Andersen har fortsat ansvar for U15 til 1. division og dameholdet og Bjarke Glashoff får i sin nye rolle som ungdomsudviklingschef ansvar for den sportslige ledelse af de yngste hold i klubben fra U7 til U13. Om hans rolle siger Bjarke Glashoff, ”udover vores ambition om at uddanne dygtige ishockeyspillere i HvIK, er det også vigtigt for os at have fokus på det hele menneske. Undervejs fra U7 til eliteholdet, skal vi ikke kun lære at træne. Vi skal også lære vores udøvere at tage ansvar for egen udvikling og lære dem at begå sig socialt i mange forskellige sammenhænge.”

Skriv et svar